Jump to content

- - - - -

ASUS Zenbook UX21 ReviewDupa ce tabletele au inceput sa dea dureri de cap serioase producatorilor de netbook-uri, se pare ca inca un segment de produse intentioneaza sa treaca la putere pe piata de portabile: ultrabook-urile. Acestea sunt laptopuri ultraslim, usoare, elegante si foarte puternice, care se vor rivali pentru MacBook Air-ul de la Apple, daca vreti. Dintre noile modele din acest segment iese in evidenta ASUS Zenbook UX21, un ultrabook usor, subtire si foarte performant.

UX21 foloseste un display LCD LED cu diagonala de 11.6 inch si rezolutie de 1366 x 768 pixeli, iar procesorul sau este un Intel Core i7 2677M la 1.8 GHz, in vreme ce la capitolul RAM beneficiem de 4 GB DDR3. Acest Zenbook dispne si de o placa video integrata Intel HD Graphics 3000 si de un SSD de 128 GD. Terminalul ofera conectivitate WiFi, Bluetooth 4.0, un webcam de 0.3 megapixeli, port micro HDMI si doua porturi USB, dintre care unul USB 2.0 si unul USB 3.0.

Fiindca am insistat pe dimensiunile reduse ale acestui device, aflati ca UX21 masoara 17 mm in grosime si cantareste 1.1 kilograme, iar ca OS el soseste cu Windows 7 Home Premium in varianta de 64 de biti. Sonorizarea este asigurata de tehnologia Bang & Olufsen, astfel ca ascultarea de melodii si experienta audio la vizionarea de filme este excelenta. Fiindca ultrabookurile sunt totusi un segment mai high end, se explica astfel pretul de aproximativ 4800 de lei pentru acest device.

Carcasa acestui ultrabook este fabricata din aluminiu, astfel ca zgarieturile ii vor fi straine, iar temperatura va fi mereu la un nivel rezonabil. Acest laptop argintiu are o luminozitate foarte buna si un unghi de vizualizare care nu prea m-a impresionat, mai ales cand ecranul este lasat pe spate. In ce priveste tastatura sa, ea asigura o experienta comoda de scris, cu care va veti obisnui rapid. Touchpad-ul este la randul sau comod si are un feedback foarte bun, spre deosebire de alte laptopuri si netbook-uri. Multi compara afcest touchpad cu cel de pe laptopurile Apple, iar comparatia nu este deloc deplasata. Aveti la dispozitie si gesturi multitouch pe acest touchpad, daca sunteti genul care folositi astfel de mod de input.

In ce priveste durata de viata a bateriei, aici aveti doua moduri de functionare: high performance si battery saving. In medie veti obtine 3-4 ore de functionare de la acest ultrabook, dar cu high performance si luminozitatea la maxim, plus navigare pe WiFi viata bateriei ar putea ajunge si la 2 ore, mai ales daca va jucati pe acest device. Ce ne rezerva un ASUS Zenbook UX21 la capitolul performanta? Ei bine, terminalul este capabil de multitasking pentru sarcini obisnuite, cum ar fi web brosing, streaming de video online, editare foto si playback video HD. Totusi, nu va imaginati ca veti face editare video sau veti lucra prea in Photoshop pe acest device, care isi are limitele sale.

Atributul esential al acestui ultrabook este viteza cu care iese din moul Sleep, folosind cele mai noi tehnologii Intel. Zenbook intra in activitate aproape instantaneu dupa ce ii ridicati ecranul si dupa ce a stat in standby si asta este un lucru de admirat mai ales pe un laptop cu Windows, categorie de terminale care suferea la acest capitol. Ce regret eu la acest ultrabook este faptul ca tastatura sa nu beneficiaza de iluminare a tastelor, asa cum se intampla cu laptopurile moderne si chiar si unele mai vechi. Pentru cei care se plang de lipsa unei placi grafice dedicate, va reamintesc ca acesta nu este un device pentru gameri, ci mai degraba unul pentru cei axati pe functii business si productivitate, dar care doresc si o experienta multimedia de calitate prin tehnologia Bang & Olufsen.

In final imi este greu sa zic ca ASUS Zenbook UX21 poate inlocui cu totalitate un MacBook Air, dar dotarile sale sunt impresionante, designul este placut, procesorul isi face treaba excelent, iar ecranul si sonorizarea sunt la inaltime. Viitorul este cu siguranta al ultrabook-urilor si ramane de vazut cum vor evolua preturile si daca Apple va raspunde acestei provocari. Zenbook UX21 primeste nota 8 de la Zona si asteptam acum sa vedem si cum se comporta versiunea cu diagonala de 13.3 inch.

Sursa : www.arealit.tv

Extaziuss SponsorExtaziuss @ Facebook
Staff-ul Comunitatii Extaziuss

Founder

TheRattiK

Administratori

Fabianski
hardisk®
Skandisk

Moderatori Globali

Community Feeds

Recent Topics


Top Users


Random Files