Jump to content

- - - - -

Samsung Galaxy Tab 8.9 ReviewSamsung a acoperit deja toate formaturile posibile de device-uri cu tabletele si telefoanele sale, extinzandu-se de la diagonale de 3 inch pana la terminale de 5.3 inch, 7 inch, 7.7 inch, 8.9 inch, 10.1 inch si chiar 11.6 inch. Astazi ne axam pe o tableta de 8.9 inch si anume Samsung Galaxy Tab 8.9, un device ideal pentru cei care cauta o experienta portabila, dar nu cu un design atat de voluminos incat sa aiba nevoie de un rucsac spre exemplu pentru a-l cara.
Galaxy Tab 8.9 costa in jur de 1899 de lei in varianta WiFi, iar tableta este disponibila in versiuni de 16 sau 32 GB. Acest device Samsung masoara 8.6 mm in grosime, cantareste 447 de grame, deci cu 100 de grame mai putine decat Galaxy Tab 10.1, ceea ce face o idee buna despre cat de usor este acest gadget de fapt. Ecranul este un PLS TFT LCD de 8.9 inch, un display 16:9 cu rezolutie de 1280 x 800 si care se descurca rezonabil in bataia luminii soarelui. Terminalul dispune si de o camera de 3 megapixeli in partea din spate si de o camera frontala de 2 megapixeli.


La interiorul lui Samsung Galaxy Tab 8.9 se afla un procesor dual core de 1 GHz si 1 GB RAM, ambele utilizate pentru a rula Android Honeycomb 3.2, care in viitor va fi actualizat la Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Bateria de 6100 mAh a acestei tablete ore cam 9 ore de functionare, ceea ce nu este deloc rau pentru un gadget cu diagonala mai mica decat o tableta standard de 10 inch. In ce priveste conectivitatea, avem la dispozitie WiFi, Bluetooth si HSPA in varianta 3G a tabletei, cu mentiunea ca Samsung a incercat sa puna cat mai putine porturi pe produsul sau. Si asta de dragul uniformitatii designului, pe care unii specialisti il vad foarte similar cu cel al lui Apple iPad.
Ca design avem acelasi look ca in cazul lui Galaxy Tab 10.1, dar la o scara redusa, iar ca interfata beneficiem de TouchWiz, pe care am vazut-o si pe Galaxy Note si pe Samsung Galaxy S II. Aceasta varianta de tableta a interfatei nu este chiar cel mai bun lucru care s-a intamplat acestui device, care sufera de lag din cauza acestui layer extra de software. Preferam experienta stock a lui Android Honeycomb in locul unor widgeturi mari si cu actualizari dese. Probabil cea mai utila functie aici este un Mini App Tray, aflat in partea inferioara a ecranului si care serveste ca un soi de dock pentru acces rapid la anumite functii si aplicatii, in special cele utilitare.
Este vorba despre notite, calculator, calendar, task manager si alte cateva. Odata ce pornim o aplicatie utilitara, ea va “pluti” deasupra altor aplicatii fara a le inchide, astfel ca spre exemplu puteti lua notite in vreme ce cititi un mail sau un text dintr-o pagina web. Avem la dispozitie si un widget pentru socializare si obisnutele Huburi de pe toate terminalele Samsung: Music Hub, Social Hub si Readers Hub. Primul este un soi de magazin online de muzica, care nu va va atrage prea mult, in vreme ce Social Hub va concentreaza statusurile de Facebook si Twitter intr-un format atractive si user-friendly. Readers Hub va ofera acces la carti si revista intr-o experienta de e-reading similara cu cea de pe alte tablete Android.
Mai avem la dispozitie si un magazin de aplicatii Samsung, in care gasim cateva softuri interesante, in special cele cu grafica HD si cele destinate productivitatii. Nu avem nici slot microSD si nici port HDMI pe acest device, deoarece Samsung a tinut la minimalism si avem doar un port proprietar, butoane de volum, jack audio si buton On/OFF. Restul designului este fara vreo protuberanta sau adancitura, incercand sa obtina un plus de eleganta.
Nu va asteptati la performante fantastice de la camera, deoarece este totusi un senzor de 3 megapixeli, dar care totusi ofera macar un blit decent. Multa lume se plange de faptul ca tabletele de 7 inch sunt pur si simplu prea mici pentru a-si indeplini menirea. Uitati-va numai la felul in care este afisata o tastatura in format landscape pe acestea, acoperind jumatate din ecran sau chiar mai mult. In schimb, o tableta de 10 inch poate parea prea mare si aici intervine nisa lui Galaxy Tab 8.9 cu ecran de 8.9 inchi. Daca vreti o tableta Android performanta, atunci puteti opta pentru unul dintre deja numeroasele modele quad core care au fost prezentate la CES, dar daca vreti un single core ieftin puteti sa il luati in calcul pe Samsung Galaxy Tab 8.9, care in afara de lagul lui TouchWiz si lipsa de porturi si optiuni de conectivitate este un device reusit, cu o baterie buna, un ecran de calitate si performante rezonabile. El primeste nota 8 de la Zona, in asteptarea unei alte variante de Galaxy Tab.

Sursa : http://www.arealit.tv

Extaziuss SponsorExtaziuss @ Facebook
Staff-ul Comunitatii Extaziuss

Founder

TheRattiK

Administratori

Fabianski
hardisk®
Skandisk

Moderatori Globali

Community Feeds

Recent Topics


Top Users


Random Files